Websites

Domæne og webhotel

For at komme i gang med et nyt website er der brug for et domænenavn. Det er den unikke adresse på nettet, hvor man finder dit nye eller eksisterende website. Har du et domæne i forvejen, så skal du ikke tænke på den opgave. Men har du ikke et domæne, så kan det nemt anskaffes. Udfordringen kan være at finde det rette navn, som du eller din virksomhed skal identificeres med – et domænenavn, der samtidig ikke er benyttet af andre. Det hjælper jeg dig gerne med.

Når domænet er på plads, skal der bruges et webhotel. Det er stedet, hvor dit kommende eller nuværende website er placeret med programmer, filer osv. Det er også her der f.eks. oprettes emailadresser, laves backup af indholdet på din hjemmeside og meget mere. Et webhotel er et knudepunkt for dit website. Har du ikke et webhotel, så hjælper jeg dig gerne med at finde en god udbyder.

Online

Når du skal online med et nyt website, så er der flere vigtige faktorer at tage hensyn til, når det gælder teknik, sikkerhed og den fremtidige vedligeholdelse af system og indhold. For mig er det vigtigt, at websitet er udviklet på en platform og med programmer, der gør det nemt for dig eller andre at vedligeholde system og indhold bagefter. Det minimerer også dine vedligeholdelsesudgifter fremover. Derfor gør jeg brug af de mest udbredte og brugervenlige applikationer på websiteområdet.

Når udviklingsprocessen går i gang, så er det vigtigt, at du er med i processen, så der sikres et resultat, som både du og dine kunder er tilfredse med, og som matcher dit reelle behov. Der er ingen grund til at opbygge funktioner på dit website, som ingen har brug for. Til gengæld skal de funktioner være tilstede, som tiltrækker dine kunder og understøtter udviklingen af din virksomhed.

Jeg lægger stor vægt på, at websitet fremstår indbydende, funktionelt og ikke mindst responsivt, så det ser indbydende ud på alle typer af enheder f.eks. på smartphones, der er de flestes foretrukne enhed.

Websiteværktøjer

 

WordPress

Som platform for nye websites bruger jeg WordPress, der er en opensource software, som kan bruges til alle former for websteder, blogs m.v. I øjeblikket er omkring 40% af indholdet på nettet baseret på WordPress – alt fra små blogs til de største firmasites.

Elegant Themes

Når jeg udvikler websites, bruger jeg værktøjer og temaer fra Elegant Themes, hvilket giver en intuitiv og let anvendelig brugergrænseflade. Det er en stor fordel for de kunder, der efterfølgende gerne selv vil vedligeholde deres website.